Elrätts prisbelönta webbutbildning öppnar för El- och energiprogrammets elever

15 Aug, 2017 i kategorin Nyheter

Gymnasieelever som går på El- och energiprogrammet får nu tillgång till Elrätts webbutbildning.  Den prisbelönta utbildningen har hittills bara varit tillgänglig för elinstallatörer som är medlemmar i Elrätt. Nu kan även blivande installatörer genomföra utbildningen.

Syftet med utbildningen är att elinstallatören ska kunna dra nytta av sin expertroll och bli ännu bättre på att hjälpa kunderna att välja smarta eltekniklösningar.

– Vi har under våren fått flera förfrågningar från gymnasieskolor som ser utbildningen som ett bra komplement. Därför beslöt vi att även låta elever på El- och energiprogrammet runt om i landet få tillgång till utbildningen. I vår utbildning går man bland annat igenom vad man bör tänka på inför ett kundmöte, vad man gör efter kundmötet och man får svara på frågor om hur man agerar i sin expertroll. Eleverna kommer ju att bli experter så småningom, säger Tarja Häggmark, projektledare, Elrätt.

Första skolan som fått egen inloggning till webbutbildningen är Ållebergsgymnasiet i Falköping.

Elrätt, tillsammans med Future First, vann i höstas första pris för webbutbildningen i kategorin ”Bästa kompetenssatsning” vid Swedish Learning Awards årliga gala i Stockholm. Måluppfyllelse, affärsresultat, pedagogiskt upplägg och användarvänlighet var några av de kriterier som juryn tittade extra på.