De gör upp om Svenska Ljuspriset – två av finalisterna är Elrätt

29 Jun, 2018 i kategorin

Den 5 september på Ljusdagen avgörs Svenska Ljuspriset, som delas ut för 26:e året i rad. Elva bidrag nominerades tidigare i vår till att få tävla med de bästa ljusprojekten som har färdigställts under 2017. Sju av dessa tävlingsbidrag har Elrätta installatörer med i teamen – det är vi mycket stolta över. Nu har tre bidrag gått vidare till finalen den 5 september och två av teamen har en Elrätt installatör. Vi önskar dem stort lycka till!

Det Elrätta företaget Sallén Elektriska i Mälardalen är med i teamet som står bakom ljusdesignkonceptet av At Six Hotel i Stockholm, en av de elva som nominerades.

at_six_15_fix

Sköndals Elektriska i Stockholm är en del i teamet som har tagit fram ett djärvt ljusdesignkoncept för Grand Hõtel, Vinterträdgården, Stockholm, och de är en av de tre finalisterna som gör upp om vinsten i Svenska Ljuspriset den 5 september. Lycka till!

grand-hotel_a%e2%95%a0eflighting_3

Genom att belysa detaljerna i fasaden på Posthuset i Malmö framhävs dess spännande arkitektur. Det är ett av bidragen som är med och tävlar i Svenska Ljuspriset. I teamet bakom ljusprojektet ingår det Elrätta företaget Elektro Kroon i Limhamn, en av de elva som nominerades.

posthuset-malmo%e2%95%a0e

På restaurang TAK i Stockholm var det viktigt att minimera eventuella störande speglingar och reflektioner i glaset för att maximera utblicken från taket. Teamet med Elrätta Sallén Elektriska som medverkande är med i två team av de elva som nominerades.

tak_13_fix

I konceptet ”camper med hög premiumkänsla” har belysningen spelat en tydlig roll. Så beskrivs ljuslösningen för Downtown Camper by Scandic i Stockholm. Även detta bidrag har ett Elrätt företag i arbetsgruppen, Caverion, och de är en av de tre finalisterna som gör upp om vinsten i Svenska Ljuspriset den 5 september. Lycka till!

scandic-downtown-camper_hotel_elevator

Belysningslösningen i Sankt Johannes kyrka i Malmö beskrivs som en lek med kontraster. I projeketteamet finns det Elrätta företaget Elektro-Installationer AB i Malmö med i teamet.

sankt-johannes-kyrka-malmo%e2%95%a0e

Belysningslösningen i Sankt Johannes kyrka i Malmö beskrivs som en lek med kontraster. I projeketteamet finns det Elrätta företaget Elektro-Installationer AB i Malmö med, en av de elva som nominerades.

 

Här kan du läsa mer om Svenska Ljuspriset.