Kraven har höjts på hantverkare, därför är Elrätt viktigt

Elfirman Pnl Installation i Göteborg erbjuder en mängd tjänster för såväl privatpersoner som företag. Pnl har specialiserat sig på intelligenta helhetslösningar för bland annat privatkunder, företag, konferenslösningar och renoveringar på restauranger. Det innebär bland annat sammankoppling av alla system i hemmet som belysning, ljud och bild, värme och larm till en enda enhet där man styr alltifrån. Då kan man styra hela sitt hem via en app i mobilen.

Erik Lennartsson är teknisk chef på Pnl med ansvar för programmeringen av tjänsterna. Anna Lennartsson är marknadsansvarig och arbetar med Pnl:s internetkanaler och utvecklar marknadsföringen. Företaget har växt i takt med den snabba teknikutvecklingen i branschen. Det är också teknikutvecklingen som gör att Elrätt har en viktig roll, menar Anna och Erik.

”Vi tror att Elrätt är ett positivt stöd i den utveckling som branschen genomgår. Kraven har ju höjts på hantverkare på många olika plan. Med hjälp av Elrätt kan man visa att man är ett företag som följer de lagar och normer som gäller, visa att man hänger med i utvecklingen och att kunden kan känna sig trygg från början till slut.” säger Anna.

Erik menar att Elrätt också är ett stöd för installatörerna att hjälpa kunderna att se allt man kan göra med hjälp av moderna eltekniska lösningar.

”Att det finns en plattform som Elrätt för elektriker i branschen känns viktigt och är helt rätt i tiden med den snabba utveckling vi har idag. Att fokus ligger på att både företagare och kund ska få en tryggare och bättre start på projekten är också en viktig punkt eftersom det talas mycket om det här i olika media”, säger Erik.

”Våra medarbetare går in och kikar på Elrätt Idébanken för inspiration på lösningar. Vi hoppas att Idébanken ska utvecklas ytterligare så att vi i framtiden kan använda oss mer av den som ett dagligt verktyg”, avslutar Erik.