Nya smarta säljverktyget gav Jörgen napp direkt

Nu lanseras Elrätt Idébanken, ett smart sätt att sälja smart elteknik. Först ut att använda det nya verktyget – och landa en affär med verktygets hjälp – är platschefen Jörgen Larsson på MSI Elektriska i Askersund.

– Jag visade kommunen olika lösningar för klassrumsbelysning på min padda och fick napp på direkten, förklarar Jörgen.

Elrätt Idébanken är en sökmotor med massor av smarta eltekniklösningar som lagts upp av grossister och leverantörer. Med Idébanken i mobilen, surfplattan eller datorn kan elinstallatören visa sina kunder lösningar för en mängd olika behov. Och samtidigt få hjälp att snabbt ta fram prisexempel och offertunderlag.

MSI Elektriska, med kontor i Motala och Askersund, är ett av de tre företag som varit med och provat verktyget inför lanseringen. Jörgen Larsson, platschef i Askersund, är förtjust över det nya verktyget. Det har redan gett resultat i MSI:s annars ganska välfyllda orderböcker.

– Vi har ett starkt år bakom oss och ser ingen avmattning framför oss heller, men Idébanken är ändå ett välkommet verktyg för nya affärer och merförsäljning, säger Jörgen. Tillsammans med MSI:s övriga arbetsledare har Jörgen sagt sig in i det nya verktyget och börjat prova det.