Elrätt Idébankens smarta ellösningar på webben nu tillgängliga även för fastighetsägare

11 Jan, 2017 i kategorin Fastighetsägare, Nyheter

Elrätt Idébanken är ett webbverktyg som samlar smarta lösningsförslag med modern elteknik. Allt från närvarostyrd belysning till elbilsladdare och solceller. Hittills har verktyget bara varit tillgängligt för Elrätt elinstallatörer. Nu öppnar Idébanken även för fastighetsägare, som enkelt kan söka eltekniklösningar som matchar fastigheternas behov.

– Vi vet från både egna och andras undersökningar att fastighetsägare har stort behov av effektiva, estetiska och hållbara ellösningar. Vi har därför samlat smarta lösningsförslag från ledande elteknikleverantörer och grossister inom Elrätt samarbetsprojektet. Alla lösningar är pedagogiskt presenterade med nyttokalkyler, säger Tarja Häggmark, projektledare på Elrätt.

Fastighetsägare kan nu enkelt besöka Elrätt Idébanken via dator, mobil och surfplatta via elratt.se. Med några få klick kan man söka eltekniklösningar som matchar respektive fastighets behov.  I sökfunktionen finns även kontaktuppgifter till elektriker i närområdet som kan tekniken.

Det finns idag över hundra lösningförslag i Elrätt Idébanken och nya tillkommer hela tiden. Närvarostyrd belysning i höglager som kan spara upp till 80 procent i energiåtgång, är ett lösningsexempel. Ett annat är hur man snabbt och kostnadseffektivt kan förvandla bilvärmarcentralen till elbilsladdare. Ett tredje exempel är hur behovsstyrning av ventilationsfläktarna kan minska underhållsbehov, sänka energiåtgång och utsläpp av koldioxid.

Elrätt Idébanken innehåller dessutom fakta och information som är anpassat för elinstallatörer och som bara är tillgängligt för medlemmar i Elrätt.

 

Via elratt.se kan fastighetsägare besöka den publika versionen av Elrätt Idébanken.

 

För mer information, kontakta:

Tarja Häggmark, projektledare Elrätt

tarja.haggmark@elratt.se

08-762 74 71, 073-045 67 79